Mangochutney
Voor 2 potjes
Ingrediënten
- 4 rijpe mango’s, in grote stukken
- 0,5 tl zout*
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 450 gr rietsuiker
- 2 appels, in stukken
- 1 tl mosterdzaadjes*
- 1 kaneelstokje*
- 1 tl gemberpoeder*
- 1,5 tl cayennepeper*
- 2 kardemompeulen*
- 400 ml witte wijnazijn
>Benodigdheden: kom*, snijmesje*, houten lepel*, trechter*, jampotjes*
*deze benodigdheden zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding
- Doe de mangostukjes in een ruime, niet-metalen kom, bestrooi ze met zout en laat ze een nacht staan. Spoel ze af en laat ze uitlekken.
- Doe knoflook, suiker, appelstukjes, kruiden en azijn in een pan. Laat op een laag vuur de suiker al roerende oplossen.
- Breng het azijn-suikermengsel aan de kook en voeg de mangostukjes toe.
- Laat 30 minuten zachtjes pruttelen tot de chutney dik en stroperig is.
- Schep de chutney door een trechter in gesteriliseerde potjes.
- Serveer bij kip of Indiase maaltijden. Ook erg lekker bij (oude) kaas of ham!