Frambozenjam met appel
Voor 3 potjes
Ingrediënten:
• 600 g frambozen
• 3 granny smith-appels
• 900 g minuutsuiker/ geleisuiker
• 1 citroen
• 1 l water
Benodigdheden: fruitmesje*, zeef*, citroenpers*, kookpot
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Was de appels door ze met warm water schoon te schrobben.
- Schil de appels en snij ze in grote stukken.
- Doe de stukken in een kookpot samen met het water en laat 30 minuten zachtjes doorkoken tot de stukken mooi zacht zijn.
- Giet alles in een zeef boven een kom en laat 1 uur uitlekken.
- Voeg de suiker toe aan het sap en kook 10 minuten op een groot vuur.
- Pers de citroen uit.
- Voeg samen met de frambozen toe aan het ingekookte sap en laat nog 10 minuten koken.
Dit recept werd uitgewerkt door Dille & Kamille