Zandkoekjes
Ingrediënten:
• 250 g bloem
• 175 g boter
• 70 g suiker
• 1 ei
• snufje zout
• 1/2 zakje vanillesuiker
• poedersuiker
Benodigdheden: beslagkom*, deegroller*, uitsteekvormpjes*, bakplaat*, taartrooster*, suikerstrooier*
*deze benodigdheden zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Meng alle ingrediënten in een schaal, voeg het ei op het einde toe en kneed snel tot een deegbal.
- Zet het deeg afgedekt 1 uur in de koelkast.
- Warm de oven voor op 175°C
- Strooi bloem op het werkvlak, rol het deeg uit met een deegroller tot +/- 3mm
- Steek vormpjes uit (diverse uitsteekvormpjes verkrijgbaar bij Dille & Kamille).
- Plaats de koekjes op een licht ingevette bakplaat en zet +/- 10 min in de oven.
- Laat afkoelen op een taartrooster.
- Bestrooi met poedersuiker
Tip: deze koekjes zijn heerlijk gevuld met bv frambozenjam of lemoncurd.
Dit recept werd uitgewerkt door Dille & Kamille