Blini’s met gerookte zalm, kruidenkaas en zalmeitjes

Ingrediënten:
• 3 gr gedroogde gist*
• 150 ml lauwwarme melk
• 150 gr bloem
• 2 eieren
• 1 el boter
• 100 gr roomkaas (bv. Philadelphia)
• een handvol bieslook, fijngesnipperd
• ½ citroen
• 100 gr gerookte zalm
• 50 gr zalmeitjes
• peper en zout*

Benodigdheden: mengkommen*, pollepel*, garde*, poffertjesplaat*, bakkwastje*, soeplepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
  1. Maak het deeg voor de blini’s: meng de gedroogde gist met de lauwe melk en de bloem. Mix goed onder elkaar en laat het deeg ca. 30 minuten rijzen. 
  2. Klop vervolgens de eieren luchtig en voeg ze toe aan het gerezen deeg. Meng goed. 
  3. Verwarm de poffertjespan en beboter elk kuiltje. Laat hiervoor wat boter smelten en smeer met een bakkwastje de pan in. 
  4. Schep in elk kuiltje een lepel van het beslag en laat de blini's aan beide kanten bakken. 
  5. Maak de topping door de fijngesnipperde bieslook te mengen met de roomkaas. 
  6. Breng op smaak met de rasp en het sap van een halve citroen, versgemalen peper en zout.
  7. Doe een toefje kruidenkaas op de blini’s, werk af met een stukje gerookte zalm en een lepeltje zalmeitjes. 


Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Loïc Van Impe.