Blini’s met gerookte zalm, kruidenkaas en zalmeitjes

Ingrediënten:
• 3 gr gedroogde gist*
• 150 ml lauwwarme melk
• 150 gr bloem
• 2 eieren
• 1 el boter
• 100 gr roomkaas (bv. Philadelphia)
• een handvol bieslook, fijngesnipperd
• ½ citroen
• 100 gr gerookte zalm
• 50 gr zalmeitjes
• peper en zout*
Benodigdheden: mengkommen*, pollepel*, garde*, poffertjesplaat*, bakkwastje*, soeplepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
• 3 gr gedroogde gist*
• 150 ml lauwwarme melk
• 150 gr bloem
• 2 eieren
• 1 el boter
• 100 gr roomkaas (bv. Philadelphia)
• een handvol bieslook, fijngesnipperd
• ½ citroen
• 100 gr gerookte zalm
• 50 gr zalmeitjes
• peper en zout*
Benodigdheden: mengkommen*, pollepel*, garde*, poffertjesplaat*, bakkwastje*, soeplepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Maak het deeg voor de blini’s: meng de gedroogde gist met de lauwe melk en de bloem. Mix goed onder elkaar en laat het deeg ca. 30 minuten rijzen.
- Klop vervolgens de eieren luchtig en voeg ze toe aan het gerezen deeg. Meng goed.
- Verwarm de poffertjespan en beboter elk kuiltje. Laat hiervoor wat boter smelten en smeer met een bakkwastje de pan in.
- Schep in elk kuiltje een lepel van het beslag en laat de blini's aan beide kanten bakken.
- Maak de topping door de fijngesnipperde bieslook te mengen met de roomkaas.
- Breng op smaak met de rasp en het sap van een halve citroen, versgemalen peper en zout.
- Doe een toefje kruidenkaas op de blini’s, werk af met een stukje gerookte zalm en een lepeltje zalmeitjes.