Broodrolletje met zalm en mierikswortelroom en tuinkers

Broodrolletje met zalm en mierikswortelroom en tuinkers

Ingrediënten:
•  ½ casinobrood
•  100 gram gerookte zalm
•  2 tl mierikswortelcrème
•  2 eetlepels crème fraîche
•  tuinkers

Variatietip: 1 bol mozzarella, 1 potje groene pesto.

Benodigdheden: deegroller en huishoudfolie.

Bereiding:

  1. Snijd de korstjes van de boterhammen.
  2. Rol met behulp van een deegroller twee plakken uit en leg de boterhammen met 1 cm overlapping op elkaar en rol nog een keer zodat er een lange plak ontstaat.
  3. Meng de crème fraîche met de mierikswortelcrème en roer goed door.
  4. Smeer de lange plak brood hiermee in en beleg met wat plakjes gerookte zalm.
  5. Strooi er wat tuinkers op en rol strak op tot een rolletje.
  6. Pak het rolletje strak in de huishoudfolie en draai de uiteindes van de folie dicht.
  7. Leg het rolletje 10 minuten in de koelkast om op te stijven.
  8. Verwijder net voor het serveren de folie en snijd met een scherp mes in mooie plakjes.