-
NieuwWintermelange, kruidenmelange, biologisch, blik 75 gram7 , 95106,00 / kgOp voorraad
-
Herfstmelange, Zwarte thee, 65 g4 , 9576,16 / kgOp voorraad
-
Earl grey, Zwarte thee, 75 g4 , 5060,00 / kgOp voorraad
-
Sinaasappel gember, biologisch, zwarte thee, zakje 75 gram4 , 9566,00 / kgOp voorraad
-
Masala Chai, Zwarte thee, 75 g4 , 9566,00 / kgOp voorraad
-
Masala Chai, biologisch, zwarte thee, zakje 75 gram5 , 5073,33 / kgOp voorraad
-
Lapsang Souchon, Zwarte thee, 75 g4 , 2556,67 / kgOp voorraad
-
Masala Chai, biologisch, zwarte thee, blik, 75 gram8 , 50113,33 / kgOp voorraad
-
Mango & citroengras, Zwarte thee, 75 g4 , 9566,00 / kgOp voorraad
-
Masala Chai, biologisch, zwarte thee, 15 theebuiltjes4 , 95220,00 / kgOp voorraad
-
Darjeeling, Zwarte thee, 75 g5 , 5073,34 / kgNiet op voorraad
-
- Inspiratie voor huis en tuin
- Natuurlijke eenvoud sinds 1974
- Met aandacht geselecteerd
Wat is zwarte thee?
Zwarte thee is in Europa – in veel variaties en melanges – de meest gedronken theesoort. Ook in India, Sri Lanka en Afrika is zwarte thee populair. De meeste zwarte theesoorten zijn licht geroosterd: dat geeft meer zoet, maar niet het typische roosteraroma. Veel mensen vinden dit juist erg lekker, daarom wordt in China en Nepal zwarte thee tegenwoordig steeds vaker langer geroosterd. Om zwarte thee te maken worden theeblaadjes worden na het plukken verflenst en vervolgens gerold, gekneusd en verhit. Dankzij een relatief lang fermentatieproces krijgt de thee zijn kenmerkende goudbruine tot zwarte kleur. Zwarte thee heeft een krachtige smaak en is intens geurig.
Zwarte thee soorten
Bij Dille & Kamille koop je verschillende soorten zwarte thee. Bijvoorbeeld Masala Chai: een krachtige, intens geurige melange van zwarte thee met lekker veel pittige Indiase chai-specerijen zoals gember, kardemom en kaneel. In Sri Lanka en India wordt deze thee traditioneel gezet met warme melk. De zwarte thee Earl Grey is een echte klassieker onder de zwarte thee. Dit is een geurige melange van bladthee van hoge kwaliteit uit Rwanda, gearomatiseerd met bergamot. Bergamot, familie van de citroen en de sinaasappel, geeft deze thee heeft een verfrissende, subtiele citrussmaak. Of probeer Lapsang Souchon, deze thee wordt gedroogd boven vuurtjes van naaldhout, daardoor krijgt deze zwarte thee een karakteristiek rokerig aroma.
Zwarte thee tijdens de high tea
Wil je zwarte thee serveren tijdens een high tea? Earl Grey is een heerlijke 'ontbijtthee', maar door de frisse tonen ook erg lekker heerlijk bij iets zoets en bij de traditionele 'high tea'. Ook de zwarte thee Darjeeling past perfect bij scones, chocolade en ander zoets, maar ook bij lichte gerechten als sandwiches met komkommer en zalm. Bij een plak versgebakken wortelcake voegt Indiase Masala Chai iets extra’s toe. Deze geurige melange van zwarte Ceylonthee met lekker veel pittige Indiase chai-specerijen zoals gember, kardemom en kaneel benadrukt het zoetkruidige van de cake. Zet de chai niet te sterk!
Genieten van Earl Grey
Houd je van latte? Probeer dan eens deze variant op basis van zwarte Earl Grey thee. Vanille en honing maken je latte lekker zoet en geurig. Zo maak je het! Verwarm in een steelpannetje 100 ml (plantaardige) melk met een half kaneelstokje, een theelepel honing en een halve theelepel vanille extract. Zet het vuur uit en klop de melk even door. Vul een filterzakje met een theelepel Earl Grey en een halve theelepel gedroogde lavendel. Laat dit 5 minuten trekken in een beker die voor 2/3 is gevuld met heet water. Leg vervolgens een zeefje op de beker en giet de melk in de thee. Werk af met wat kaneelpoeder en genieten maar van deze heerlijke latte van zwarte thee!