Geroosterde bloemkool met vadouvan

Ingrediënten:

  • 1 grote bloemkool
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 à 3 el olijfolie*
  • 1 1/2 el vadouvan*
  • Rucola
  • Noten- en rozijnenmix
  • Granaatappelpitjes
  • Citroen

Benodigdheden:

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verwijder het blad van de bloemkool en snijd de kool in plakken van dezelfde dikte.
  3. Pers de knoflook en meng met de olijfolie en vadouvan in de kom. Doe de bloemkoolroosjes erbij en schep goed door elkaar.  
  4. Bedek de bakplaat met bakpapier en verspreid hierop de bloemkool.
  5. Zet de plaat in de oven en rooster de bloemkool in ongeveer 30 minuten beetgaar.
  6. Leg de bloemkoolroosjes op een mooie schaal en serveer met de rucola, notenmix en granaatappelpitjes en knijp er wat citroensap over.