Productinformatie
Gemaakt van beukenhout, niet geschikt voor de afwasmachine.
Gnocchi zijn Italiaanse 'knoedels' gemaakt van gekookte, gestampte aardappels, bloem en ei. Om te zorgen dat het gnocchideeg niet te nat wordt, kook je de aardappels in de schil – zo dringt er minder vocht in de aardappels tijdens het koken.
1. Maak aardappelgnocchi volgens het recept op onze website.
2. Laat het plankje schuin op het werkvlak rusten, de onderzijde is hiervoor iets afgeplat.
3. Rol de gnocchi m.b.v. je duim van boven naar beneden over het plankje en druk er met je duim een holletje in.
4. Laat de gnocchi om een met bloem bestoven theedoek rusten tot je ze gaat koken.
Garganelli, een specialiteit uit de Italiaanse regio Emilia Romagna, zijn vierkantjes
eierpasta, opgerold tot holle, geribbelde buisjes. Dankzij de ribbels hecht rijke vleessaus, zoals Ragù alla Bolognese, of romige saus met kaas, goed aan deze pasta.
Tip: Traditioneel wordt soms wat geraspte nootmuskaat door het pastadeeg gemengd. Kijk voor het recept voor pastadeeg op onze site.
1. Rol vers pastadeeg uit tot iets minder dan 1 mm dikte en laat een half uurtje drogen zodat het iets steviger wordt.
2. Snijd het deeg in repen van 5 cm breed en vervolgens in vierkantjes.
3. Leg het deeglapje diagonaal op het plankje.
4. Rol het rollertje van onder naar boven het deeg, zo krijg je ribbels.
5. Vouw de bovenste punt van het vierkantje over de roller.
6. Rol nu weer terug naar beneden. Je vormt zo een geribbeld pastabuisje.
7. Druk het buisje onderaan met de roller op het plankje om het dicht te maken.
8. Schuif het buisje van de roller en leg het op een bebloemde houten plank of theedoek.
9. Maak zo alle garganelli en laat ze ca. 2 a 3 uur drogen voor je ze verder verwerkt.
Artikelnummer: 00010540
Artikelnummer | 00010540 |
---|
-
5100%
-
40%
-
30%
-
20%
-
10%