-
Braadpan, gietijzer, groen, Ø 29 cm99 , 95Op voorraad
-
Hapjespan, gietijzer, groen, Ø 30 cm99 , 95Op voorraad
-
Grillpan, gietijzer, groen, 33 x 22 cm49 , 95Op voorraad
-
Poffertjespan, gietijzer, groen44 , 95Op voorraad
-
Wok, gietijzer, groen, Ø 36 cm89 , 95Op voorraad
-
Braadslede, gietijzer, groen, 40 x 22 cm64 , 95Op voorraad
-
Koekenpan, gietijzer, groen, Ø 28 cm49 , 95Niet op voorraad
-
Fonduepan, gietijzer, groen44 , 95Niet op voorraad
-
Braadpan, gietijzer, groen, Ø 24 cm79 , 95Niet op voorraad
-
- Inspiratie voor huis en tuin
- Natuurlijke eenvoud sinds 1974
- Met aandacht geselecteerd
Gietijzeren pannen van Dille & kamille
Onze gietijzeren is een duurzame pan van hoge kwaliteit, vrij van plastic en PFAS. Het is de ideale pan voor allerlei bereidingen: van bakken tot braden en je kunt hem zelfs in de oven of op de barbecue zetten! Onze gietijzeren pannen nemen gelijkmatig warmte op, en houdt deze warmte lang vast. Hierdoor kun je gerechten lekker lang laten pruttelen op een wat lagere temperatuur.
Kan de gietijzeren pan op inductie of bbq?
De gietijzeren pan kan worden gebruikt op alle warmtebronnen: van gas tot inductie en keramisch. Maar ook op de barbecue en in de oven tot 300 graden. Plaats de pan altijd op een rooster, nooit rechtstreeks op de bodem van de oven. Fijn bijvoorbeeld voor het bakken van frittata en tarte tatin. Je kunt de pan zelfs gebruiken om brood in af te bakken! De pan is alleen niet geschikt voor in de magnetron.
Gietijzeren pan inbranden?
Het is niet nodig om onze gietijzeren pannen in te branden. Want in onze gietijzeren pannen zit een sterke, dubbele emaillelaag. Deze emaille laag beschermt tegen aanbakken en na gebruik kun je de pan daardoor eenvoudig schoonmaken. Ook beschermt het emaille tegen roesten en kun je de pan gerust gebruiken voor de bereiding van zure ingrediënten, zoals tomatensaus.
Zo maak je onze gietijzeren pannen schoon
Laat de gietijzeren pan na gebruik afkoelen – door extreme temperatuur wisselingen kan het gietijzer en emaille barsten. Zet hem dus niet meteen van het vuur onder (koud) water om schoon te maken. Borstel hem vervolgens schoon met heet water en wat afwasmiddel. Gebruik geen metalen sponsjes of schuurmiddel, daarmee beschadig je het oppervlak van de pan. Een zacht (kokosvezel) sponsje kan wel.
Is je pan aangekoekt? Laat hem een paar uur weken met heet water en afwasmiddel. Zo komen achtergebleven restjes los en kun je hem daarna afwassen. Droog de pan goed af en wrijf vervolgens vóór het opbergen de randjes in met een drup (olijf)olie. De pan is niet geschikt voor de vaatwasser.