De lekkerste recepten voor een high tea!
Wij zijn dol op ‘high tea’ (of een afternoon tea, zoals de Engelsen het noemen): een theeceremonie die bestaat uit – uiteraard – thee en een mix van hartige en zoete gerechten. Wil jij binnenkort een high tea organiseren met vrienden, familie, als verjaardagsfeestje of of ‘zomaar’ op een druilerige zondagmiddag? Ontdek hieronder de lekkerste recepten!
Broodrolletje met zalm en mierikswortelroom en tuinkers
Bereiding:
- Snijd de korstjes van de boterhammen.
- Rol met behulp van een deegroller twee plakken uit en leg de boterhammen met 1 cm overlapping op elkaar en rol nog een keer zodat er een lange plak ontstaat.
- Meng de crème fraîche met de mierikswortelcrème en roer goed door.
- Smeer de lange plak brood hiermee in en beleg met wat plakjes gerookte zalm.
- Strooi er wat tuinkers op en rol strak op tot een rolletje.
- Pak het rolletje strak in de huishoudfolie en draai de uiteindes van de folie dicht.
- Leg het rolletje 10 minuten in de koelkast om op te stijven.
- Verwijder net voor het serveren de folie en snijd met een scherp mes in mooie plakjes.
Variatietip: mozzarella, groene pesto
Scones met ham-kaasmousse
Bereiding:
- Bak de scones volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat volledig afkoelen. Maak ondertussen de mousse: meng de roomkaas met de fijngesneden ham en de geraspte kaas.
- Blend met een staafmixer tot een gladde, romige mousse.
- Breng op smaak met wat zout en peper.
- Snijd de afgekoelde scones open, vul met wat mousse en bestrooi met wat tuinkers.
Variatietip: Maak - voor de afwisseling – ook een aantal scones met aardbeienjam en clotted cream.
Carrotcake met zelfgemaakte worteltjes van marsepein
Bereiding:
- Maak de carrot cake volgens aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
- Verdeel de marsepein in 2 delen en meng de marsepein met groen en de andere helft met de oranje kleurstof.
- Gebruik hier wel huishoudhandschoenen of wegwerphandschoenen voor.
- Maak hier mooie worteltjes van voor op de carrot cake.
- Maak ondertussen het glazuur door de poedersuiker met een klein beetje water te mengen tot een mooi, wit glazuur.
- Pas op met teveel water, dan wordt het te dun en loopt bij van de cake af.
- Giet het glazuur over de cake en laat stollen.
- Snijd de cake in mooie kleine stukjes en garneer met een zelfgemaakt marsepeinen worteltje.
Chocoladetruffels
Bereiding:
- Smelt de chocolade op laag vuur met de roomboter en de slagroom en voeg de verkruimelde chocoladekoekjes toe en roer goed door elkaar.
- Laat het geheel afkoelen en draai er met behulp van 2 theelepeltjes mooi balletjes van. Bestrooi een bord met de topping van je keuze en rol de balletjes erdoor heen.
- Met verschillende toppings creëer je in een handomdraai verschillende bonbons. Kies de toppings de je het lekkerste vindt en varieer!
- Bewaar in de koelkast.