- Home
- Laat je inspireren
- In de keuken van Dille
- Ons favoriete chai-recept
Ons favoriete chai-recept
Het woord chai (uitgesproken als ‘tsjai’) betekent in Aziatische talen thee. Maar in India is het een beetje anders: daar is chai een zwarte thee die met specerijen en veel melk geserveerd wordt. Wij maakten onze eigen variant met groene thee, rozenblaadjes, kardemom, kruidnagel en kaneel. Genieten!
Benodigdheden:
- Vijzel*
- Theezeefje*
- Keukenmes*
- Rasp*
- Je favoriete theebeker*
* = verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Breek de kaneelstokjes en hak het vanillestokje fijn.
- Vijzel de kaneel, kardemom, vanille, peperkorrels, kruidnagels fijn zodat de aroma’s goed vrijkomen.
- Pluk de blaadjes van de rozenknopjes en hak heel fijn.
- Voeg de gehakte rozenblaadjes en de geraspte gember toe en vijzel nog een keer.
- Meng de groene thee erdoor en doe een schepje van het mengsel in het theezeefje.
- Zet het zeefje op een beker, giet er kokend water op en laat trekken tot gewenste sterkte.
- Laat je inspireren
- In de keuken van Dille
- Bakken met Enzo
- Onze theesoorten
- Keukenhulpjes van Dille voor de lente
- Keukenhulpjes van Dille voor de winter
- Recepten met zomergroenten- en fruit
- Maak je eigen lentethee melange
- Thee: oorsprong en soorten
- Slow food: de tijd nemen smaakt het lekkerst
- De lekkerste pasta? Die maak je zelf!
- Eenvoudig zelf pasta maken: dit is onze held!
- De lekkerste inmaakrecepten
- Onze tips voor de beginnende bakker
- Onze favoriete recepten van de zomer
- Dille’s bakhulpje
- Zo maak je bakken mindful en meditatief
- Zo maak je een bakplanning voor de hele week!
- Lekker, biologisch en ambachtelijk: op bezoek bij Molen De Vlijt!
- Ons favoriete chai-recept
- High tea volgens Dille & Kamille
- De lekkerste recepten voor een high tea!
- Tea pairing
- Tips voor een perfect kopje thee
- Kweek je eigen kiemgroenten
- De lekkerste recepten voor Moederdag
- Thee van Dille & Kamille: een interview met onze theespecialist
- Koken zonder plastic: de lekkerste recepten!
- Lekkere recepten voor in de broodtrommel
- Snelle recepten om buiten op te eten
- Mindful koken – 5 tips
- Kruiden en specerijen: onmisbaar in de keuken
- Dille’s kruidenposter
- De koffie van Dille & Kamille
- Menukaartjes voor Pasen om in te kleuren
- Waarvoor gebruik je onze gardes?
- Keukenhulpjes van Dille
- Tips voor het inmaken van groenten en fruit
- Keukenhulpjes van Dille voor de herfst
- 9 handige baktips voor thuisbakkers
- Baklava Cheesecakes
- Keukenhulpjes van Dille voor de zomer
- Vanille extract en vanillepasta – wat is het en in welke gerechten gebruik je het?
- Dé roestvrijstalen pan van Dille & Kamille
- 3 manieren om gedroogde kruiden te bewaren
- Het nieuwe bakken - net als vroeger
- Onze favoriete drankjes voor de winter
- Winters weekmenu vol groente
- Alles over de olijfolie van Dille & Kamille
- Recepten voor een heerlijke paasbrunch
- Seizoensgroenten en -fruit in een handige kalender
- Mei - groentemaand
- TIP: Zo maak je glazen voorraadpotten schoon
- Picknicktips: Zo neem je alles makkelijk mee
- Welke maat tafelkleed heb je nodig?
- Zo gebruik je onze handmandoline
- Onze favoriete recepten met pompoen
- In de keuken van Dille