Zo gebruik je onze handmandoline

Onze handmandoline is het perfecte keukenhulpje om eenvoudig en snel groente, aardappelen en fruit te snijden! Van flinterdunne plakjes voor bietencarpaccio tot stevige plakjes komkommer voor uit het vuistje.

Onze handmandoline is een sterk en praktisch keukenhulpje voor elke dag! Wil je meteen aan de slag? Bekijk hier een aantal recepten die je maakt met onze handmandoline.

Onze handmandoline heeft 3 verschillende standen, waarmee je de gewenste dikte van de plakjes kiest. En extra leuk: er zit een getand julienne-mes in de handmandoline, waarmee je mooie slierten maakt van (bijvoorbeeld) wortel en courgette. Of verse ras-patatjes van aardappel.

Voor het eerste gebruik

Was de mandoline zorgvuldig af met heet water, afwasmiddel en een zachte borstel of spons en droog goed na.  

Zo gebruik je de handmandoline

  • Plaats een snijplank of een kom op een stevige ondergrond. Zorg dat de kom of plank niet kan verschuiven.
  • Stel de gewenste dikte van de plakjes in. Schuif de knop bovenaan het handvat naar de gewenste stand: 1, 2 of 3.
  • Om sliertjes en repen te snijden, schuif je het julienne-mes met de tandjes omhoog .
Schuif de knop bovenaan het handvat naar de gewenste stand: 1, 2 of 3.
Om sliertjes en repen te snijden, schuif je het julienne-mes met de tandjes omhoog.
  • Zet de handmandoline op de snijplank of haak hem achter een kom. Zorg dat de snijplank of de kom niet kunnen verschuiven.
  • Maak lange, vloeiende bewegingen bij het snijden. Zet hierbij geen druk: laat de mes het werk doen. Dit geeft de meest gelijkmatige plakjes.
  • Met de bijgeleverde zwarte knop hou je de groente of het fruit op z'n plaats en je vingers weg van het mes. Gebruik deze zwarte knop als je bij het laatste stukje groente of fruit bent. 
  • Let op: de messen zijn heel scherp! Bescherm je handen en hou altijd je aandacht erbij tijdens het gebruik.
  • Zorg dat de groente die je gaat snijden smaller is dan de breedte van het mes.
  • Snij ronde groente eerst doormidden. Plaats de platte kant naar beneden op het mes.
  • De mandoline is bij uitstek geschikt voor het snijden van harde groente en fruit. Zachte soorten, zoals tomaat, beweeg je zachtjes heen en weer voor mooie plakjes.
  • Schuif na gebruik het julienne mes terug in de mandoline. En zet ook het schuifje voordat je de mandoline gaat schoonmaken of opbergt, altijd op de stand waar het slotje bijstaat. 

Zo hou je lang plezier van de handmandoline

De mandoline is makkelijk schoon te maken en past door het compacte formaat in elke keukenla. Een handig keukenhulpje waar je jarenlang plezier van hebt. Met onze onderhoudstips hou je de mandoline lang mooi:

  • Zet voor het schoonmaken het schuifje op slot en de juliennestand omlaag.
  • Gebruik een zachte borstel of spons om etensresten te verwijderen. Doe dit nooit met je handen.
  • Reinig de binnenkant van de handmandoline door de bovenkant van de mandoline eraf te halen.
  • De handmandoline mag niet in de afwasmachine! Dan worden de messen bot en dat is zonde, want de messen zijn niet vervangbaar. De messen blijven het scherpst als je de mandoline direct na gebruik zorgvuldig met heet water afspoelt en schoonmaakt met een zachte borstel of spons.
  • Droog de handmandoline goed af voor je hem opbergt.