Adventskaffee zoals in Duitsland

In Duitsland geniet je in de weken voor Kerst samen met familie en vrienden van ‘Adventskaffee’: koffie met zelfgebakken cake, tulband, kerstkoekjes of iets anders lekkers. Een goede traditie om over te nemen!

Recept voor traditioneel kerstkoekje

Vanille Kipferln zijn heerlijke, brosse koekjes die volgens traditie worden gebakken voor de Adventskaffee. Wij geven een eigen draai aan dit koekje door wat rasp van sinaasappel en amandel extract toe te voegen.

Veel bakplezier met dit recept voor Vanille Kipferln >

Een prachtige tulband als blikvanger

Deze tulband met amandelspijs, noten en gedroogde vruchten heeft een heerlijk dakje van amandelcrème en knapperige granola. Serveer de tulband op een mooi taartplateau, zoals deze van porselein, dan heb je een echt blikvanger op tafel.

Bekijk hier het recept voor de feestelijke tulband >

Tulband met peer en abrikoos    

Een tulband hoort bij Kerst. Wij maakten een variant met o.a. stukjes peer en abrikoos, appeltaartkruiden, esdoornsiroop en extra vierge olijfolie (in plaats van boter). Hierdoor is de tulband extra smeuïg en rijk van smaak!

Bekijk hier het recept >

Onze favoriete koekjes om thuis te bakken

Bakmix voor koekhuisje

Feestelijke madeleines

Kerstkrans van koekjes 

Appelroosjes

Spritsen met chocolade

Kerstkoekjes om op te hangen

Uitsteekvormpjes voor kerstkoekjes

Lekkers om direct van te genieten

Dille Geveltjes

Ken je onze Dille Geveltjes al? Dit zijn heerlijke biologische speltkoekjes, lekker bros, niet te zoet en met een vleugje hazelnoot of gember/citroen. Het koekje smaakt heerlijk bij de koffie en thee, dus perfect om te trakteren bij de Adventskaffee.

Bekijk & bestel onze gevelkoekjes >


Blik vol Koekemannetjes

Je kunt je zelf heerlijke koekemannetjes bakken met behulp van onze uitsteekvormpjes. Of maak het jezelf makkelijk met ons koekblik vol met koekjes, om direct uit te serveren.

Binnenkort verkrijgbaar


Chocolade-truffels met balsamicoazijn

Een heerlijke en heel bijzondere Italiaanse traktatie, deze verrassende combinatie van chocolade uit Piëmont en de intense smaak van 12 jaar op eikenhout gerijpte balsamicoazijn uit Modena. Een echte traktatie! 

Bekijk hier >

Lekkers om direct van te genieten