- Home
- Laat je inspireren
- Kerstmis met Dille
- Het Dille & Kamille kerstmenu
- Cannelloni van aubergine met ricotta en pesto
Cannelloni van aubergine met ricotta en pesto
Voor deze auberginerolletjes, of cannelloni, vul je gegrilde plakken aubergine met spinazie, ricotta en pesto. Daarna gaan de rolletjes – met pittige tomatensaus – de oven in. Heerlijk als voorgerecht of, met brood of pasta, als hoofdgerecht.
Aantal personen: 4
Boodschappenlijst
Ingrediënten
- 2 el olijfolie extra vierge, om mee te bakken*
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 200 g spinazie
- 1 el Provençaalse kruiden
- Zout en peper*
- 250 ml ricotta
- Pesto alla Genovese, 130 g*
- 1 aubergine
- 2 el olijfolie extra vierge (of olijfolie extra vierge met citroen)*
- Salsa di pomodoro arrabbiata, 250 g*
- Parmezaanse kaas
Benodigdheden
- Wok rvs of gietijzer*
- Vergiet*
- Mengkom*
- Handmandoline rvs*
- Grillpan, gietijzer*
- Ovenschaal rechthoekig*
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding
- Verhit de olijfolie in de wok en fruit hierin de knoflook ca. 2 minuten. Voeg de spinazie, Provençaalse kruiden, zout en peper toe en laat al omscheppend slinken. Laat goed uitlekken in het vergiet en knijp uit.
- Roer in de kom de ricotta en pesto door elkaar en meng de spinazie erdoor.
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de grillpan.
- Snijd de aubergine met de mandoline in de lengte in plakken van een ½ cm dik. Bestrijk met olijfolie, bestrooi met zout en peper en grill de plakken aubergine ca. 5 minuten aan elke kant.
- Schep op elke plak aubergine een flinke lepel van het spinazie-mengsel. Rol de plakken op tot cannelloni.
- Schenk de tomatensaus in de ovenschaal. Leg hier de cannelloni in, met de sluitkant naar onder. Rasp de Parmezaanse kaas erover en laat de auberginerolletjes in ca. 20 minuten door en door heet worden in de oven.