Balletjes van kippengehakt met dragonroomsaus
Voor 12 balletjes
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten:
- 200 ml kippenbouillon
- 200 ml kookroom
- 50 ml witte porto
- 2 handjes verse dragon
- 350 g kippengehakt
- 1 eidooier
- 4 el paneermeel
- 2 el kipkruiden
- 2 el arachideolie
- peper en zout
Benodigdheden: mengkom, steelpannetje, pollepel, braadpan, snijmes, snijplank
Bereiding:
Tip! Als je je saus snel wilt laten indikken kun je wat koude room mengen met 2 el bloem. Roer dit tot een dik papje en voeg dit toe aan je saus. Roer goed en laat de saus zo snel indikken.
- Meng het kippengehakt met de eidooier, het paneermeel, de kipkruiden, peper en zout.
- Rol er kleine balletjes van.
- Doe de kippenbouillon met de room en de porto in een steelpannetje, laat inkoken tot je een mooie dikke saus krijgt.
- Bak intussen de kippengehaktballetjes in een pan met wat olie. Hak de dragon fijn en meng onder de saus.
- Serveer de gehaktballetjes met de warme saus.
Tip! Als je je saus snel wilt laten indikken kun je wat koude room mengen met 2 el bloem. Roer dit tot een dik papje en voeg dit toe aan je saus. Roer goed en laat de saus zo snel indikken.