Bonenschotel
Boodschappenlijst
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 200 g witte bonen
- 3 winterwortels
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- Olijfolie extra vierge, om mee te bakken*
- 2 tl kerrie pikant*
- 80 ml bouillon
- 1 blik cherrytomaatjes
- 2 laurierblaadjes*
- Peper*
- Zeezout met knoflook*
- Verse salie
Bereiding
- Week de bonen 8 à 12 uur in ruim water.
- Snij de winterwortel in stukken van 2 cm en de ui in blokjes. Snij de knoflook fijn.
- Verhit een beetje olie in de braadpan, voeg de kerrie toe en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
- Doe de wortels erbij, bak nog 3 minuten mee en blus af met de bouillon.
- Voeg de bonen, tomaatjes en laurier toe en stoof de bonen in ca. 45 minuten gaar (met de deksel op de pan). Breng op smaak met peper en zeezout.
- Verhit een klein laagje olie in de koekenpan en frituur hier kort een paar blaadjes salie in. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Verdeel de bonenschotel over de borden, strooi de salie erover en serveer met brood.