Geroosterde groenten
Voor 2 personen
Geroosterde venkel met sinaasappel
Ingrediënten:
• 1 venkel, gewassen
• 2 sinaasappels, gepeld en in schijfjes gesneden
• 1/2 tl komijnzaad*
• olijfolie*
• 1 tl honing*
• peper en zout
Benodigdheden: koekenpan*, chefmes*, snijplank*, ovenschaal*, serveerschaal*
Bereiding:
- Rooster de komijnzaadjes kort in een droge koekenpan zodat de aroma's vrijkomen. Hou apart.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de venkel overlangs in plakken. Hou wat van het loof apart
- Leg de stukken venkel in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie en honing.
- Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
- Rooster de venkel 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven tot hij mooi gaar en lichtjes gekarameliseerd is.
- Serveer de venkel in een schaal met de schijfjes sinaasappel. Strooi er wat geroosterde komijnzaadjes over en werk af met het venkelloof.
Voor 2 personen
Geroosterde bloemkool met tahinidressing
Ingrediënten:
• 1/2 bloemkool, gewassen en in roosjes
• 1 tl kerriepoeder*
• 1 tl kurkuma*
• 1/2 korianderzaadjes*
• olijfolie*
• 200 ml Griekse yoghurt
• 1 tl tahini
• peper en zout
Benodigdheden: ovenschaal*, pollepel*, kom*, serveerschaal*, kommetje*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schik bloemkoolroosjes in een ovenschaal, strooi er de kruiden over en besprenkel met wat olijfolie.
- Meng goed.
- Rooster de bloemkool ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Maak intussen de tahinidressing: meng de Griekse yoghurt met de tahinipasta. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
- Serveer de geroosterde bloemkoolroosjes in een schaal met de tahinidressing ernaast in een apart kommetje.