Patatas bravas met rode paprika

Dit Spaanse aardappelgerecht is lekker op de borrelplank, als tapa of als bijgerecht. Makkelijk te maken en net even anders dan anders: zonder tomatensaus, maar met puntpaprika’s en bosuitjes.



Bereidingstijd: ± 45 minuten.             

Boodschappenlijst

Ingrediënten

Voor 4 personen

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding

  1. Snij de aardappels in vieren, spoel ze af onder de kraan en dep ze droog.
  2. Verhit een flinke laag olijfolie in een ruime koekenpan. Bak de aardappelpartjes in 20 - 30 minuten goudbruin.
  3. Snij ondertussen de puntpaprika’s en de bosuitjes klein.
  4. Doe, als de aardappels bijna klaar zijn, de kruidenmix en puntpaprika’s erbij en bak nog 10 minuten mee. Voeg de laatste 2 minuten ook de bosuitjes toe.
  5. Serveer de patatas bravas in een mooie schaal.