Boodschappenlijst
Ingrediënten
Voor 4 personen
- Olijfolie*
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 500 g gemengde zeevruchten
- 10 g rozemarijn (fijngesneden)
- 1 el paprikapoeder pittig, gerookt*
- Saffraan (1 - 2 draadjes per persoon)*
- 500 g bomba paella rijst*
- 1 rode paprika
- 50 g doperwten
- 1 citroen
Bereiding
- Verhit een scheut olijfolie in de wok en fruit hierin de gesnipperde ui en knoflook.
- Voeg 100 gram zeevruchten toe en blus af met water tot alles ruim onder staat. Dit wordt je bouillon.
- Meng de rozemarijn, het paprikapoeder en de saffraan door elkaar en doe de helft bij de bouillon.
- Doe de rijst erbij en laat ca. 15 minuten koken. Schenk er wat heet water bij als de rijst droog komt te staan.
- Voeg de kleingesneden paprika en de doperwten toe en de rest van de zeevruchten en de kruidenmix. Laat nog even meekoken.
- Doe er nu niet meer teveel water bij, maar let op dat de rijst ook niet te droog wordt.
- Garneer met partjes citroen en serveer in de wok.