Winterse spruitjessalade met postelein en spekjes
Voor 6 personen
Ingrediënten:
• 600 g spruitjes
• klontje boter
• 400 g spekblokjes
• versgemalen zwarte peper*
Ingrediënten:
• 600 g spruitjes
• klontje boter
• 400 g spekblokjes
• versgemalen zwarte peper*
• fleur de sel of grof zeezout*
• 50 g postelein
• olijfolie*
Benodigdheden: snijmesje*, kookpot*, groentestoommandje*, braadpan*, pollepel*, serveerschaal*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Benodigdheden: snijmesje*, kookpot*, groentestoommandje*, braadpan*, pollepel*, serveerschaal*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Sarah van South & Pepper
- Snijd van elk spruitje een stukje van de onderkant af en verwijder lelijke blaadjes.
- Stoom de spruitjes 10 minuten en spoel ze af onder koud water.
- Bak het spek in wat boter krokant, voeg de spruitjes toe en bak ze al omscheppend mee tot ze beetgaar zijn.
- Doe over in een schaal en laat iets afkoelen.
- Breng op smaak met zwarte peper en fleur de sel of zeezout.
- Verdeel er de postelein over en schep even om.
- Druppel er tot slot wat olijfolie over.
- Serveer lauwwarm.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Sarah van South & Pepper