Honing-notenbrood

honing-notenbrood

Ingrediënten:

500 g volkorenbloem
7 g instant gist*
320 ml lauwwarm water
1 tl zout*
75 g gemengde noten (bv. walnoten, hazelnoten, amandelen), grofgehakt
honing*
• boter (om de bakvorm in te vetten)

Benodigdheden:
kom*, broodbakvorm van 1 liter*, theedoek*, deegroller*, bakkwastje*, bakpapier, taartrooster
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
-
Los de gist op in het lauwwarme water.
- Stort de bloem op het werkblad, maak een kuiltje in het midden en giet hier het gistmengsel in.
- Strooi het zout op de randen van de bloem.
- Meng het gistwater voorzichtig van binnen naar buiten met de bloem tot je een homogeen deeg krijgt. Kneed het deeg ca. 15 minuten.
- Vorm tot een bal en laat het deeg ca. 20 minuten rusten op een warme en tochtvrije plek. Dek af met een vochtige theedoek.
- Rol het deeg open op een met bloem bestoven werkblad en verdeel er de fijngehakte noten en de honing over.
- Kneed even opnieuw tot alles goed gemengd is. Gebruik eventueel wat extra bloem als het deeg te hard aan je handen plakt.
- Laat het deeg opnieuw ca. 20 minuten onder een theedoek rijzen.
- Verwarm de oven intussen voor op 200°C.
- Vet de bakvorm in, bekleed hem met bakpapier en doe het deeg in de bakvorm.
- Bak het brood ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Het brood is klaar als je op de onderzijde klopt en het ‘hol’ klinkt.
- Laat het honing-notenbrood afkoelen op een taartrooster.

Tip: serveer er een lekker geitenkaasje bij!

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.