Mueslibrood
Ingrediënten:
• 7 g droge gist*
• 300 ml melk
• 2 el honing
• 300 g tarwebloem
• 100 g speltbloem
• 2 el hazelnootolie
• snufje zout*
• 200 g muesli met gepofte quinoa en framboos + handvol voor afwerking
• lepel water
Benodigdheden: steelpan*, mengkom*, theedoek*, broodbakvorm 1L*, bakkwastje*, taartrooster*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Verwarm de melk op een zacht vuur en laat er de gist en honing in oplossen.
- Meng beide soorten bloem in een ruime kom met het zout en kneed er ook de hazelnootolie door.
- Giet er langzaam het gistmengsel bij en kneed met de hand tot een homogeen deeg.
- Kneed er ook de muesli door en maak een bol van het deeg.
- Bestuif een glazen kom met bloem en leg het deeg erin.
- Dek af met een vochtige theedoek en laat 3 à 4 uur rijzen op een warme en tochtvrije plek tot het deeg in volume is verdubbeld.
- Kneed het deeg opnieuw en verdeel het over een ingevette en bebloemde bakvorm.
- Laat het deeg nog 1 uur rijzen in de bakvorm.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Strijk het brood in met wat water en verdeel er nog een handvol muesli over.
- Laat het brood 20 minuten bakken in het midden van de oven. Het brood is klaar als je op de onderzijde klopt en het ‘hol’ klinkt.
- Laat het mueslibrood afkoelen op een taartrooster en bewaar het in een schone theedoek.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.