Boodschappenlijst
Ingrediënten
- 200 g semolina
- 200 g bloem
- 7 g gedroogde gist*
- 8 g zout
- 10 g suiker
- 250 ml water
- Rozemarijn
- Olijfolie extra vierge knoflook*
- Zeezout met rozemarijn*
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Doe een paar takjes rozemarijn in het water en breng aan de kook. Haal van het vuur, verwijder de rozemarijn en laat het water afkoelen tot het lauwwarm is.
- Meng alle droge ingrediënten (behalve het zeezout) in de kom, voeg steeds een beetje lauwwarm water toe en kneed in 10 - 15 minuten tot een bol.
- Dek de kom af en laat het deeg tenminste 2,5 uur rijzen.
- Maak opnieuw een bol van het deeg, smeer in met de olijfolie en besprenkel met het zeezout.
- Leg het brood op de bakmat en bak in 25 - 30 minuten goudbruin.