Rozemarijnbrood met knoflookolie

Dit rozemarijnbrood is heerlijk om te serveren bij een kop soep, maar ook erg lekker om te dippen in olijfolie.



Bereidingstijd: ± 4 uur

Boodschappenlijst

Ingrediënten

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Doe een paar takjes rozemarijn in het water en breng aan de kook. Haal van het vuur, verwijder de rozemarijn en laat het water afkoelen tot het lauwwarm is.
  3. Meng alle droge ingrediënten (behalve het zeezout) in de kom, voeg steeds een beetje lauwwarm water toe en kneed in 10 - 15 minuten tot een bol.
  4. Dek de kom af en laat het deeg tenminste 2,5 uur rijzen.
  5. Maak opnieuw een bol van het deeg, smeer in met de olijfolie en besprenkel met het zeezout.
  6. Leg het brood op de bakmat en bak in 25 - 30 minuten goudbruin.