Bevroren cheesecake met zomerfruit

Bevroren cheesecake met zomerfruit

Voor 6 personen

Ingrediënten:
• 150 g volkoren koekjes (bv. digestive biscuits of Bastogne-koekjes)
• 75 g roomboter + extra om de springvorm in te vetten
• 250 g frambozen (vers of diepvries)
• 250 g aardbeien (vers of diepvries)
• 100 ml honing*
• sap en rasp van 1 citroen
• 250 g Griekse yoghurt
• 250 g mascarpone

Eventueel:
• 3 blaadjes gelatine 

Voor de afwerking
• 250 g verse aardbeien en frambozen


Benodigdheden:
springvorm* (dia 18-22 cm), bakpapier, bakkwastje*, keukenmachine, steelpannetje*, pollepel*, kom*, aluminiumfolie
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

  1. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de vorm in met boter. 
  2. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. 
  3. Smelt de boter en meng door de verkruimelde koekjes. Bekleed hiermee de bodem van de springvorm. Druk goed aan.
  4. Zet de springvorm in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
  5. Pureer de aardbeien en frambozen in de keukenmachine. Voeg ook het citroensap en de honing toe.
    Tip: Wil je zeker zijn dat je taart opstijft? Week dan 3 gelatineblaadjes ongeveer 5 minuten in koud water. Verwarm een deel van het gepureerde fruit in een pan. Los de gelatine vervolgens op in de warme aardbeien frambozenpuree. Voeg dit toe aan de koude puree. 
  6. Meng de mascarpone met de Griekse yoghurt. 
  7. Voeg de gepureerde vruchten hieraan toe en meng goed door elkaar. 
  8. Schenk het mengsel in de springvorm, dek de cheesecake af met aluminiumfolie en laat minimaal 2 uur opstijven in de diepvriezer.
  9. Haal de springvorm uit de vriezer en voel of de cheesecake stevig is.
  10. Verwijder voorzichtig de springvorm en werk de taart af met het verse fruit.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog.