Brownies met walnoten
INGREDIËNTEN (voor ca. 12 brownies)
- 250 g pure chocolade
- 250 g ongezouten boter + extra om in te vetten
- 400 g witte (basterd)suiker
- 4 eieren
- 220 g bloem + extra om te bestuiven
- 200 g gepelde walnoten
BENODIGDHEDEN
Weegschaal, bakvorm 24x24 cm, kom, pan, garde, (meel)zeef, keukenmes, snijplank, caketester of satéprikker.
Tip: Brownies zijn ook heerlijk als nagerecht. Laat ze dan niet helemaal afkoelen en serveer lauwwarm met een bolletje vanille-ijs.
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de bakvorm in met wat boter en bestuif met bloem.
- Breek de chocolade in stukjes en smelt ze, samen met de boter, au bain-marie. Blijf roeren tot de chocolade helemaal is gesmolten en meng er dan de suiker door. Laat het mengsel een beetje afkoelen. Zo zullen de eieren straks niet stollen.
- Klop een voor een de eieren door de gesmolten chocolade. Zeef er nu de bloem bij en schep deze door het beslag. Niet kloppen, het moet luchtig blijven!
- Hak de walnoten grof en schep ze door het beslag.
- Giet het beslag in de ingevette vorm. Bak de brownies ca. 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
- Test of het beslag gaar is. Een goede brownie is niet helemaal doorbakken, de binnenkant moet lekker zacht blijven. Als je er in prikt, mag er geen vloeibaar beslag meer aan de prikker hangen. Een beetje chocolade mag wel.
- Neem je brownie uit de oven en laat even afkoelen. Keer de vorm voorzichtig om boven een plank en snijd de brownie in 12 mooie gelijke stukken.