Cheesecake met sinaasappel en gembercurd

Deze cheesecake is een echte smaak sensatie dankzij de combinatie van sinaasappel en gember én ziet er prachtig uit!



Boodschappenlijst

Ingrediënten

Voor de bodem 

  • 200 g bakmix fruitcrumble*  
  • 75 g boter op kamertemperatuur 
  • 1 ei, losgeklopt 
  • bloem om te bestuiven 

Voor de vulling 

  • 5 blaadjes gelatine  (of 2½ g agar agar)
  • 250 ml slagroom 
  • 4 el honing oranjebloesem
  • 400 g roomkaas naturel, losgeroerd 
  • 150 g Griekse yoghurt  
  • 1 biologische sinaasappel, sap + rasp  

Voor de garnering 

  • 300 g gember curd*, losgeroerd 
  • 1 biologische sinaasappel   
  • 2 takjes verse munt 

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding 

  1. Meng de boter door de bakmix. Voeg het ei toe, kneed goed door, vorm tot een bol en laat 1 uur rusten in de koelkast. 
  2. Kneed het deeg hierna nog even kort door en rol het, op een met bloem bestoven werkblad, uit tot 3 – 4 mm dik. 
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de springvorm in en bestuif met bloem. Bedek de bodem met het deeg, druk stevig aan en leg er bakpapier op. Strooi er dan een laag bakbonen over.
  4. Bak de bodem in 20 – 25 minuten goudbruin**. Laat iets afkoelen, verwijder het papier en de bonen en laat de bodem verder afkoelen. 
  5. Week de gelatine in koud water. Klop de slagroom stijf met de honing en meng er de roomkaas en yoghurt door. 
  6. Verwarm in de steelpan het sap en de rasp van de sinaasappel (niet laten koken). Haal het pannetje van het vuur en los er de geweekte gelatine in op. Roer het geheel vervolgens door het roomkaasmengsel. 
  7. Giet de vulling in de vorm op de bodem van de cheesecake en strijk de bovenkant glad. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.  
  8. Maak de springvorm voorzichtig los en schuif de cheesecake op een taartplateau, plank of bord.  
  9. Bestrijk de bovenkant van de taart met de gember curd. Decoreer met dunne schijfjes sinaasappel en blaadjes munt. 

** Is de taart in het midden nog niet helemaal gaar? Bak hem dan, zonder bakbonen en bakpapier, nog een paar minuten langer.