Chocolade-courgettecake
Voor 6 tot 8 personen
Ingrediënten:
• 1 courgette (ca. 400-500 gr)
• 3 eieren
• 150 ml zonnebloemolie
• boter om in te vetten
• 150 gr witte basterdsuiker
• 250 gr bloem
• 2 el cacao
• fijn zeezout*
• 1,5 tl bakpoeder
• 1 tl baking soda*
• 1 tl kaneel*
• 1/2 tl versgeraspte nootmuskaat*
• 75 gr rozijnen
• 75 gr grof gehakte walnoten
Benodigdheden: kommen*, cakevorm*, eierklutser of garde*, rasp*, (houten) lepel*, caketester*, taartrooster*
*Deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Verwarm de oven vóór op 180˚ C.
- Bekleed een ingevette cakevorm met bakpapier.
- Klop de eieren schuimig met de zonnebloemolie en de suiker.
- Rasp de courgette fijn.
- Doe de geraspte courgette bij het eiersuikermengsel en meng goed door elkaar met een garde of mixer.
- Doe de bloem, cacao, bakpoeder, baking soda, kaneel, nootmuskaat en zout in een kom en meng door elkaar.
- Voeg de droge ingrediënten toe aan het eiermengsel en meng goed door elkaar.
- Schep de grof gehakte walnoten, rozijnen en de helft van de chocoladestukjes door het beslag.
- Verdeel het beslag over de cakevorm.
- Verdeel de rest van de chocoladestukjes hierover.
- Zet de cake in de oven en bak in ongeveer 60 minuten gaar.
- Prik met de caketester om te kijken of de cake gaar is (als deze er schoon en droog uit komt, is de cake goed).
- Laat de cake 5 minuten staan voor je hem uit de vorm haalt.
- Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog, www.yellowlemontreeblog.com