Recepten
Chocolade ganache taart met pistachevulling
Hou je van chocolade en van pistache? Dan is deze heerlijke chocolade ganache taart, met in iedere laag pistachenoten, echt iets voor jou!
Ingrediënten
Voor 8 personen
Bodem
- 75 g roomboter
- 150 g granola*
Ganache
- 300 ml ongeklopte slagroom
- 300 g pure chocolade*
- 50 g pistachenoten (fijngesneden)
Pistachevulling
- 500 g botercrème
- 1 potje crema al pistacchio (180 g)*
Topping
- Handje goudsbloemen*
- 50 g pistachenoten
Benodigdheden
- Blender of keukenmachine
- Springvorm hoge rand Ø 16 cm*
- Steelpan*
- Garde*
- Mengkom*
- Spatel*
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding
- Mix de roomboter en granola in de blender en maak er de bodem van de taart van in de springvorm (eerst even invetten). Zet vervolgens in de koelkast.
- Breng de slagroom in de steelpan aan de kook en voeg de chocolade en pistachenoten toe. Meng met de garde tot een gladde massa en stort de helft op de taartbodem. Zet terug in de koelkast tot de ganache is uitgehard.
- Doe de botercrème in de kom en sla de crema al pistacchio erdoor met de spatel. Smeer het mengsel over de ganache en zet een uur in de koelkast.
- Verdeel de rest van de ganache over de pistachevulling en zet nog een uur in de koelkast.
- Verwijder de springvorm en versier de taart met pistachenoten en goudsbloemen.
Bereidingstijd: 2,5 uur