Citroen-maanzaadcakejes

Citroen-maanzaadcakejes

Deze cakejes, met een topping van crema al limone en maanzaad, zijn heerlijk bij de koffie of thee én leuk om uit te delen als traktatie. 



Boodschappenlijst

Ingrediënten

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. 
  2. Meng de eieren één voor één met de zonnebloemolie tot een egale massa. 
  3. Voeg de bakmix toe en roer tot een glad beslag.
  4. Rasp met de zesteur de schil van de citroenen en roer de rasp door het beslag.
  5. Vet de muffinvorm in en bestuif met bloem. Vul met beslag en bak de cakejes in ca. 45 minuten gaar.  
  6.  Laat de cakejes goed afkoelen en haal uit de vorm. 
  7. Verwarm de crema al limone in de steelpan op laag vuur (niet laten koken) tot het iets vloeibaar is.  
  8. Schep de crema over de cakejes en garneer met maanzaad en citroenrasp. 

Tip: Voeg, voor een extra frisse citroensmaak, citroenextract* toe aan het beslag.