Cupcakes
Voor ongeveer 12 cupcakes
Ingrediënten:
• 80 g boter
• 280 g suiker
• 240 g bloem
• 1 el bakpoeder*
• 1/4 tl zout
• 2,4 dl volle melk
• 2 grote eieren
Ook lekker met glazuur:
• 500 g poedersuiker
• 160 g zachte boter
• 50 ml volle melk
Benodigdheden: beslagkom*, garde*, meelzeef*, cakevormpjes*, muffinbakplaat*, taartrooster*, mixer, paletmes
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
Voor de cake
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Meng de boter met de suiker, bloem, bakpoeder en zout tot een kruimelig mengsel.
- Doe de melk in een kom, voeg de eieren toe en klop alles met een garde door elkaar.
- Voeg 3/4 van het melkmengsel toe aan de droge ingrediënten en klop alles door elkaar tot een glad en dik mengsel.
- Voeg ook de rest van het melkmengsel toe en meng alle ingrediënten goed door elkaar.
- Vul de cakevormpjes voor ¾ met het deeg en bak in 20 minuten lichtbruin.
Voor het glazuur
- Laat de cakejes afkoelen op een rooster en meng intussen de poedersuiker en boter goed door elkaar.
- Voeg de melk al roerend toe aan dit mengsel tot het licht en romig is.
- Bestrijk de cakejes met het glazuur en strijk glad met het paletmes.
- Versier de cakejes eventueel met extra decoratie.
Tip: Deze cakejes zijn ook heerlijk met een 'cream cheese glazuur'.
Meng hiervoor:
• 110 gr verse kaas (bv. Philadelphia)
• 50 gr zachte roomboter
• 50 gr gezeefde poedersuiker
• sap van 1/2 citroen
tot een smeuïg mengsel. Bestrijk hiermee de afgekoelde cakejes en laat het glazuur een uur in de koelkast opstijven.
Dit recept werd uitgewerkt door Dille & Kamille