Galette met perzik en framboos
Voor 4 tot 6 personen
Ingrediënten:
• 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg
• 4 perziken
• 100 g frambozen
• 2 el rietsuiker
• sap van ½ citroen
• 3 el lemon curd
• 1 eidooier
• scheutje melk
Benodigheden: bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snij de perziken in de helft, verwijder de pitten en snij ze in partjes.
- Leg het vel bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Verdeel de lemon curd over de deegbodem, laat de randen vrij.
- Schik hier de partjes perzik en de frambozen op, laat de randen opnieuw vrij.
- Plooi de randen van de taart naar binnen, een beetje over de vulling.
- Klop de eidooier los met een scheutje melk en bestrijk de deegrand met behulp van een bakkwastje.
- Bestrooi de taartrand met wat rietsuiker.
- Bak de taart ca. 25 minuten in de oven.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.