Kersttulband

Voor 8-10 personen

Ingrediënten:
• 250 gr tarwebloem + extra om te bestuiven
• 2,5 theel. bakpoeder*
• 50 gr cacaopoeder
• 2 flinke eetl. instant espressopoeder
• snufje zeezout
• 5 eieren
• 150 ml melk
• 100 gram suiker
• 1 theel. vanille-extract*
• 100 gram zachte roomboter + extra om in te vetten
• poedersuiker

Benodigdheden: tulbandvorm*, kommen*, garde*, (houten) lepel*, caketester* of satéprikker*, taartrooster*, plat bord of taartschaal*, theezeefje* of poedersuikerstrooier*
*Deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille  

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180˚ C.
  2. Vet de tulbandvorm in met wat boter en tik er wat bloem in om.
  3. Doe de bloem in een ruime kom, voeg bakpoeder, cacaopoeder, espressopoeder en zeezout toe en meng alles goed door elkaar.
  4. Klop in een andere kom de boter met de suiker tot een luchtig mengsel.
  5. Klop de eieren los met de melk. Schenk dit bij het botermengsel, en voeg het vanille-extract toe. Meng alles goed door elkaar.
  6. Voeg het eier-/botermengsel toe aan de droge ingrediënten en meng weer door elkaar.
  7. Schep het beslag in de tulbandvorm.
  8. Bak de tulband in ca. 45 minuten mooi gaar in de oven tot de caketester of een satéprikker er droog uit komt.
  9. Laat de tulband ca. 10 minuten afkoelen in de vorm. Houd vervolgens een taartrooster tegen de onderzijde en keer de tulband voorzichtig om. Laat de cake uit de vorm verder afkoelen.
  10. Serveer de tulband op een mooi plat bord of een taartschaal. Bestrooi met poedersuiker.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog, http://www.yellowlemontreeblog.com/