Kruidige gembercake
Voor één cake
Ingrediënten:
• 250 gr tarwebloem
• 1 eetl. gemberpoeder*
• 2 theel. kaneelpoeder*
• 1 theel. nootmuskaatpoeder*
• 2,5 theel. bakpoeder*
• flinke snuf zeezout*
• 100 gram koude boter, in blokjes
• 100 gram gekonfijte gember, in kleine stukjes
• 200 ml schenkstroop
• 150 ml melk
• 2 eieren
• poedersuiker
Benodigdheden: cakevorm*, bakpapier, kommen*, kruimeldeegmenger*, (houten) lepel*, garde*, caketester*, taartrooster*, poedersuikerstrooier* of theezeefje*
*Deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & kamille
Bereiding:
- Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier.
- Doe de bloem, specerijen, bakpoeder en zout in een kom en meng door elkaar. Voeg de boter toe en meng meteen kruimeldeegmenger of je vingertoppen tot je kruimels krijgt.
- Voeg de stukjes gekonfijte gember toe.
- Klop de eieren los met de melk en de stroop. Schenk dit bij het bloemmengsel en roer tot een beslag.
- Giet het beslag in de cakevorm.
- Bak de cake in ongeveer 50 minuten of tot de caketester er droog uit komt.
- Laat de cake even afkoelen. Haal voorzichtig uit de vorm en laat de cake verder afkoelen op een rooster.
- Bestrooi met poedersuiker.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog, http://www.yellowlemontreeblog.com/