Kruidige gembercake

Voor één cake

Ingrediënten:
• 250 gr tarwebloem
• 1 eetl. gemberpoeder*
• 2 theel. kaneelpoeder*
• 1 theel. nootmuskaatpoeder*
• 2,5 theel. bakpoeder*
• flinke snuf zeezout*
• 100 gram koude boter, in blokjes
• 100 gram gekonfijte gember, in kleine stukjes
• 200 ml schenkstroop
• 150 ml melk
• 2 eieren
• poedersuiker

Benodigdheden: cakevorm*, bakpapier,  kommen*, kruimeldeegmenger*, (houten) lepel*, garde*,  caketester*, taartrooster*, poedersuikerstrooier* of theezeefje*
*Deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & kamille

 

Bereiding:

  1. Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier.
  2. Doe de bloem, specerijen, bakpoeder en zout in een kom en meng door elkaar. Voeg de boter toe en meng meteen kruimeldeegmenger of je vingertoppen tot je kruimels krijgt.
  3. Voeg de stukjes gekonfijte gember toe.
  4. Klop de eieren los met de melk en de stroop. Schenk dit bij het bloemmengsel en roer tot een beslag.
  5. Giet het beslag in de cakevorm.
  6. Bak de cake in ongeveer 50 minuten of tot de caketester er droog uit komt.
  7. Laat de cake even afkoelen. Haal voorzichtig uit de vorm en laat de cake verder afkoelen op een rooster.
  8. Bestrooi met poedersuiker.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog, http://www.yellowlemontreeblog.com/