Mango-passievruchtentaartjes
Voor 8 kleine taartjes
Ingrediënten:
Voor het deeg:
• 150 g boter
• 150 g suiker
• 300 g bloem
• 1 ei
• snuifje zout*
Voor de mango-passievruchtencurd:
• 100 ml mango-passievruchtensap
• sap van 1 limoen
• 150 g suiker
• 125 g boter (op kamertemperatuur, in blokjes)
• 2 eieren
• 3 eidooiers
Om af te werken:
• enkele passievruchten
• fruit naar keuze
Benodigdheden: garde*, pollepel*, mengkommen*, steelpannetje*, inmaakpot*, plasticfolie, deegroller*, taartvormpjes met losse bodem (Ø 9 cm)*, bakkwastje*, bakpapier, bakbonen*, taartrooster*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Maak eerst de curd: meng de eieren met de eidooiers, de suiker, boter, het mango-passievruchtensap en het limoensap.
- Verwarm dit mengsel au bain marie en blijf roeren tot de curd mooi indikt.
- Giet de curd in een glazen bokaal en laat afkoelen, hij zal nog extra indikken.
- Maak nu het deeg voor de taartjes: meng de boter met de suiker.
- Voeg het ei en het zout toe en meng goed.
- Meng er tot slot de bloem door en kneed tot een stevig deeg.
- Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minstens een uur opstijven in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad.
- Vet de taartvormpjes in en bekleed ze met het deeg.
- Leg er bakpapier en bakbonen op, en bak de taartjes zo’n 20 à 25 minuten in de oven.
- Laat de taartjes afkoelen, haal ze uit de vormpjes en vul ze met de mango-passievruchtencurd.
- Werk af met wat passievruchtenpulp en eventueel extra fruit naar keuze.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.