Mini-appelflappen met bosbessenconfituur
Voor 8 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten:
• 8 vierkantjes kant-en-klaar bladerdeeg
• 2 appels
• 4 el bosbessenconfituur*
• 2 el boter
• 1 eidooier, losgeklopt
• 2 el kristalsuiker
Benodigdheden: snijmes*,
snijplank*, koekenpan*, pollepel*, bakpapier, bakplaat*, vork*, bakkwastje*
*deze artikelen
zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Schil de appels en snij in blokjes.
- Stoof de appelblokjes aan in de boter. Meng met de bosbessenconfituur.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg de bladerdeegvelletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Lepel er wat van het appelmengsel op en sluit de bladerdeegvierkantjes diagonaal tot je mooie flapjes krijgt.
- Druk de randen nog even goed aan met behulp van een vork.
- Bestrijk de appelflapjes met een bakkwastje met de losgeklopte eidooier.
- Bestrooi de appelflapjes met wat suiker en bak ze ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.