Mini-pavlova’s met lemon curd
Voor
6 tot 8 pavlova’s
Ingrediënten:
• 250 g eiwitten
• 250 g kristalsuiker
• 250 g poedersuiker
• lemon curd*
• blauwe bessen
• enkele takjes verse
munt
• taartdecoratie*
Benodigdheden: mengkommen*, mixer, spuitzak*, gekarteld spuitmondje*, bakplaten*,
bakpapier, uitsteekvorm cirkel*, potlood*, lepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 100°C.
- Klop de eiwitten licht schuimig.
- Voeg geleidelijk de kristalsuiker toe en klop de eiwitten verder stijf tot ze in pieken staan.
- Klop er dan beetje per beetje de poedersuiker door.
- Klop verder (dit kan zo’n 10 minuten duren) tot het eiwit helemaal stijf en glanzend is.
- Schep het mengsel in een spuitzak.
- Neem 2 bakplaten met bakpapier. Teken cirkels op het bakpapier met behulp van een vormpje en een potlood. Draai het bakpapier om.
- Vorm met de spuitzak en een gekarteld spuitmondje kleine toefjes of schuimpjes op de bakplaten.
- Gebruik de bolle kant van een lepel om in elk hoopje schuim een kuiltje te wrijven voor de vulling.
- Bak de meringueschuimpjes ca. 3 uur in de voorverwarmde oven op 100°C.
- Laat ze nadien ook volledig afkoelen in de oven. De meringue mag binnenin nog een beetje zacht zijn.
- Roer de lemoncurd los en schep ‘m in de pavlova’s.
- Werk af met wat blauwe bessen, takjes verse munt en eventueel wat suikerdecoratie.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.