Naked cake met citroencrème
Het bijzondere aan een naked cake is dat de verschillende lagen cake en vulling nog zichtbaar zijn. Een paar (eetbare) bloemen bovenop maken deze stapeltaart extra feestelijk!
Voor 12-14 stukken / Bereidingstijd: 2 uur
Ingrediënten
Per cake (onze taart bestaat uit 3 cakes)
- 1 el bakpoeder*
- 1 tl citroenextract*
- 220 g zelfrijzende bloem
- 200 g suiker
- 4 eieren
- 200 g boter
Voor de vulling (voor 3 lagen cake)
- 1 potje citroencrème (crema al limone)*
- 150 g boter
- 100 g poedersuiker
- 60 g witte chocolade
- 2 bakjes roomkaas
Voor de afwerking
- 1 citroen, in partjes
- Paar takjes gipskruid
Benodigdheden: mengkom, garde, springvorm Ø 24 cm, steelpan, pollepel, taartrooster, taartplateau, paletmes
Bereiding van de cake
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Smelt de boter.Klop de eieren los en meng met de suiker.
- Voeg de gesmolten boter toe en meng goed.
- Meng er de bloem, het bakpoeder en het citroenextract door tot je een mooi glad beslag krijgt.
- Beboter een springvorm en bestuif met bloem.
- Giet hier het cakebeslag in en bak de cake(s) ca. 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Bereiding van de vulling
- Meng de boter met de poedersuiker tot een romige crème, dit kan enkele minuten duren.
- Smelt de witte chocolade.
- Meng de roomkaas, de gesmolten chocolade en de citroencrème met de botercrème tot je een mooie gladde vulling krijgt.
- Laat de vulling nog een uurtje opstijven in de koelkast.
De afwerking
- Haal de cakes uit de oven en laat ze goed afkoelen op een taartrooster.
- Leg één cake op een serveerschaal en bestrijk de bovenkant met de vulling, leg er een tweede cake op en bestrijk opnieuw met de vulling, herhaal ook voor de derde cake.
- Neem wat extra crème en bestrijk er de randen mee met behulp van een paletmes.
- Zorg ervoor dat je de cake niet helemaal bedekt zodat je een nonchalant maar feestelijk effect krijgt.
- Werk de cake af met enkele citroenpartjes en wat gipskruid.
Haal de benodigdheden voor dit recept in huis
MACARON MANON
Manon Van Aerschot is een foodie in hart en nieren. Haar eerste cake bakte ze toen ze 5 jaar oud was. Inmiddels werkt ze als culinair journalist & foodstylist en deelt ze heerlijke gezonde receptjes, culinaire reisverhalen en lekkere nieuwe adresjes op haar blog macaronmanon.be.