New York lemon-vanilla cheesecake met zomers rood fruit
Van deze cheesecake spat de zomer af! In dit recept gebruiken we een eetlepel vanille pasta, gemaakt van echte vanillebonen uit Madagascar. Roer even goed door tot je de zaadjes van de vanillebonen overal ziet. De spikkels steken mooi af tegen het roomwit van de taart en het heerlijke vleugje vanille maakt deze cheesecake hemels! Daar blijft geen kruimel van over…
Voor 8-12 punten
Ingrediënten:
Taart
- 200 gram brosse koekjes, bijvoorbeeld Verkade Nizza kokos of Digestive Biscuit
- 100 gram roomboter
- sap en rasp van 1 citroen
- 300 gram dikke yoghurt, bijvoorbeeld Griekse yoghurt of yoghurt in Griekse stijl. Hoe dikker de yoghurt, hoe steviger de taart.
- 200 gram mon chou
- 3 eieren
- 125 gram witte basterdsuiker
- 1 eetlepel vanillepasta
- 2 eetlepels maïzena
Topping
Mix van vers zomerfruit. In plaats van zomerfruit kun je ook onze aardbei-rabarber confituur op de taart doen.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 160 graden, stand hetelucht.
- Bekleed een vorm met bakpapier.
- Doe de koekjes in een grote kom en verkruimel ze.
- Smelt de boter in een pannetje en meng met de verkruimelde koekjes en druk stevig aan in de vorm met de bolle kant van een lepel. Laat het 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Maak ondertussen de vulling. Klop met een mixer de mon chou met de Griekse yoghurt, suiker en citroenrasp tot een glad geheel.
- Meng 1 voor 1 de eieren erdoor en voeg dan de vanillepasta erdoor met het citroensap. Klop de maïzena erdoor.
- Vul de bodem met het kwarkmengsel en bak de taart in 50-60 minuten goudbruin. Hij is dan nog een beetje wiebelig.
- Laat de taart afkoelen in een geopende oven en zet in de koelkast daarna minimaal 5 uur in de koelkast om op te stijven.
- Garneer de afgekoelde taart rijkelijk met het zomerse rode fruit en snijd in punten.