No bake cheesecake met lemon curd
Voor deze feestelijke paastaart heb je geen oven nodig. Je kunt ‘m een paar dagen voor Pasen al maken en op de dag zelf nog decoreren met chocolade- eitjes of leuke kippen of konijntjes van chocola. Op en top Pasen!
Ingrediënten:
Voor de bodem:
- 200 gr Digestive koekjes
- 80 gr gesmolten boter
Voor de cheesecake:
- 300 gr roomkaas (MonChou)
- 2 tl vanille-extract
- 120 gr witte basterdsuiker
- 250 ml slagroom + slagroomversteviger (zakje Klop-fix)
- Beetje suiker
Voor de topping:
- Lemon curd*
- Chocolade-eitjes* of ander paasfiguur van chocola
Benodigdheden:
- Springvorm 22 cm*
- Kommen*
- Garde*
- Palet-/glaceermes*
* verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Bekleed de springvorm (bodem en zijkant) met bakpapier. Eventueel kan je de vorm eerst even invetten met wat boter, dan blijft het bakpapier plakken.
- Verkruimel de koekjes in de kom en meng met de gesmolten boter.
- Verdeel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.
- Zet de bodem nu ongeveer 15 minuten in de koelkast.
- Meng de roomkaas met het vanille-extract en de basterdsuiker.
- Klop in een andere kom de slagroom, met de versteviger en een beetje suiker, stevig.
- Voeg de slagroom toe aan het mengsel met de roomkaas en mix tot een glad mengsel.
- Giet op de koekbodem en strijk de bovenkant glad.
- Smeer een laag lemon curd over de taart.
- Laat de taart minstens 8 uur opstijven in de koelkast. Je kunt de taart ook een paar dagen voor Pasen al maken.
- Haal de taart een uur voordat je ‘m gaat serveren uit de koelkast en decoreer met de chocola.