Rolcake met lemon curd
Voor 6 personen
Ingrediënten:
• 3 eieren
• 75 g kristalsuiker
• 30 g zelfrijzende bloem, gezeefd
• 24 g maïszetmeel (maïzena), gezeefd
• 300 g lemon curd
• 2 eetl. poedersuiker
• rasp van 1 citroen (zeste)
Benodigdheden: bakplaat*, bakpapier, kom*, garde*, spatel*, paletmes*, taartrooster*, theedoek*, taartschotel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Klop de eieren met de kristalsuiker tot een dikke, schuimige massa.
- Spatel er dan nadien voorzichtig de bloem en het maïszetmeel onder.
- Giet het beslag op de bakplaat en strijk het mooi glad met behulp van een paletmes.
- Bak de biscuit ca. 8-10 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
- Leg een schone theedoek op een taartrooster en laat de biscuit hierop omgekeerd afkoelen. Trek dan voorzichtig het bakpapier los.
- Bestrijk de biscuit met de lemon curd.
- Rol de cake voorzichtig op - begin met de korte zijde.
- Leg de rolcake op een taartschotel en bestrooi met wat poedersuiker.
- Werk af met wat citroenrasp.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.