Sinterklaas crumble
Voor 8-10 personen
Ingrediënten
Voor de crumble:
- 230 gram boter
- 440 gram bloem
- 2 theelepels speculaaskruiden
- 200 gram donkere basterdsuiker
- Snufje zout
Voor de vulling:
- 10 grote, friszure appels, bijvoorbeeld Granny Smith
- ½ theelepel citroensap
- 1 of 2 theelepels koekkruiden
- 2 tot 3 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
- 200 gram amandelspijs (gemengd met een opgeklopt ei)
Extra’s:
- Amandelschaafsel
- Kruidnoten
- Strooigoed
- Slagroom of Griekse yoghurt
Bereiding:
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Schil de appels en snij in kleine stukjes.
- Meng er de koekkruiden, basterdsuiker, het citroensap en het mengsel van amandelspijs doorheen.
- Doe alle ingrediënten voor de crumble bij elkaar en kneed goed door.
- Vul de (ramekin) bakjes voor 2/3 met de appelvulling en maak het bakje daarna goed vol met de crumble. Mag lekker hoog!
- Strooi er amandelschaafsel bovenop.
- Bak de crumble in ongeveer 25-30 minuten mooi krokant en bruin.
- Versier met extra kruidnootjes en strooigoed en eventueel wat slagroom of Griekse yoghurt.