Swirl brownies

Swirl brownies

Deze brownie, met pure chocolade en sierlijke swirls van amandelcrème, ziet er feestelijk uit. Leuk om te maken en heel erg lekker!



Boodschappenlijst

Ingrediënten

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 175 ˚C.  
  2. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie (in een kom boven een pan net niet kokend water). Haal van het vuur en meng er de helft van de amandelcrème door. Voeg ook de vanillepasta toe. 
  3. Klop de eieren luchtig met de suiker. Spatel er voorzichtig de bloem en het cacaopoeder door. 
  4. Roer het chocolade-amandelmengsel, en nog een mespuntje zout, erdoor. 
  5. Vet de bakvorm in, bestuif met bloem en doe het beslag erin. 
  6. Verwarm de rest van de amandelcrème in de steelpan op laag vuur (niet laten koken). Schep wat toefjes op het beslag en maak er met de punt van de caketester sierlijke 'swirls' van. 
  7. Bak de brownie in 30 - 35 minuten gaar. Prik er met de caketester in: het deeg mag van binnen nog iets vochtig zijn. 
  8. Laat de swirl brownie volledig afkoelen in de vorm en snij vervolgens in gelijke stukken.