Tulband met witte chocolade, cranberries en pistachenoten
Voor 6 personen
Ingrediënten:
• 250 g roomboter op kamertemperatuur +
extra om in te vetten
• 250 g witte suiker
• 250 g zelfrijzend bakmeel + extra
• 4 eieren
• snufje zout*
• geraspte schil van 1 citroen
• 250 g witte chocolade
• 75 g gedroogde cranberries
• 75 g pistachenoten
Benodigdheden: kommen*, garde*,
pollepel*, bakkwastje*, tulbandvorm Ø 25 cm, caketester*, taartrooster*,
steelpan*, koekenpan*, snijmesje*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 ºC.
- Klop de boter met de suiker in 10 minuten glad.
- Klop er de eieren een voor een door.
- Voeg het bakmeel, de citroenrasp en een snuf zout toe.
- Meng tot een luchtig beslag.
- Beboter de binnenkant van de tulbandbakvorm en bestuif met wat bakmeel.
- Giet het beslag in de vorm en bak 1 uur in de oven.
- Steek een caketester of prikker in de cake: als deze er droog uitkomt is de cake gaar. Zo nee, laat hem dan nog 10 minuten extra garen.
- Laat de cake afkoelen op een rooster.
- Smelt de witte chocolade au bain-marie en giet de vloeibare chocolade over de tulband.
- Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan.
- Hak de nootjes en de cranberries fijn en strooi ze over de witte chocolade.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Sarah van South & Pepper.