Bietencarpaccio

Deze carpaccio van plakjes biet en appel is feestelijk, vegetarisch en heerlijk met een beetje sojasaus!



Bereidingstijd: ± 75 minuten

Boodschappenlijst

Ingrediënten

  • 500 g rode bieten (gekookt en geschild)
  • 1 el gembersiroop*
  • 1 el sesamolie
  • 1/2 appel
  • 50 g walnoten
  • Sojasaus Tomasu*
  • Eikenbladsla
  • 1 el sesamzaad*

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding

  1. Gebruik de dunschiller of de handmandoline om de bieten in dunne plakjes te snijden. 
  2. Meng de gembersiroop en sesamolie met de garde en laat de plakjes biet hier 10 minuten in marineren.
  3. Snij de appel in schijfjes en hak de walnoten in stukjes.
  4. Vul een schaaltje met sojasaus en zet in het midden van een bord. 
  5. Leg de plakjes biet en appel hier, dakpansgewijs, omheen. Verdeel de sla en walnoten over de carpaccio en bestrooi met de sesamzaadjes.