Bruschetta met geitenkaas, verse vijgen & munt
Voor ca. 8 bruschetta
Ingrediënten:
• een stokbrood of ongesneden brood
• olijfolie extra vergine*
• 150 gram (blauwe) geitenkaas
• 2 verse vijgen
• een handje verse muntblaadjes
• 1 bakje tuinkers
• anijszaad, naar smaak*
Benodigdheden: broodmes*, bakkwastje*, bakplaat*, mesje*
*deze benodigdheden zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Snij het brood in sneetjes van ongeveer 1 cm dik.
- Besmeer beide kanten met olijfolie.
- Leg het brood op een bakplaat en zet in de oven.
- Bak het brood in ongeveer 10 minuten knapperig en bruin.
- Snij ondertussen de vijgen in plakjes.
- Beleg elk sneetje brood met wat verkruimelde geitenkaas, een blaadje munt en een plakje vijg.
- Bestrooi naar smaak met anijszaad en wat tuinkers.
- Besprenkel eventueel nog met wat extra olijfolie.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog, www.yellowlemontreeblog.com