Burrata met gekonfijte citroenrasp
Voor 6 personen
Ingrediënten:
• 1 onbehandelde citroen
• 100 g suiker
• 200 ml water
• handje pijnboompitten
• 375 g burrata
• enkele takjes verse oregano
• peper en zout*
• olijfolie*
Benodigdheden: dunschiller*, snijmesje*, steelpannetje*, zeef*, keukenpapier, koekenpan*, serveerschaal*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding
- Schil de citroen met een dunschiller. Probeer enkel het geel te schillen, want het wit smaakt bitter.
- Snijd vervolgens de citroenschillen in dunne reepjes.
- Meng in een steelpannetje de suiker met het water en breng zacht aan de kook.
- Eens de suiker is opgelost, voeg je de citroenreepjes toe en laat 10 à 15 minuten zachtjes koken.
- Haal de citroenschilletjes uit de siroop en laat uitlekken op een vel keukenpapier. Tip: de suikersiroop kan je gebruiken om limonade te maken. Bewaar de siroop 1-2 weken in de koelkast in een afgesloten fles.
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze goudbruin zijn. Let op dat ze niet aanbranden!
- Snijd de burrata voorzichtig open in een serveerschaal en werk af met de citroenrasp, blaadjes oregano, de geroosterde pijnboompitten, peper, zout en olijfolie.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Louise De Brabandere.