Recepten
Empanadas met kippengehakt en piri piri saus
Voor 25 stuks
Ingrediënten:
Voor de vulling
- 150 g kippengehakt
- 1 teentje knoflook, gepeld en fijngesneden
- 1 sjalotje, gepeld en fijngesneden
- 1 wortel, gewassen en in blokjes
- 200 g tomaten in blokjes (uit blik)
- 200 g zwarte of rode kidneybonen (uit blik)
- 1 eidooier
- scheutje melk
- handvol gemalen cheddarkaas
- ½ tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl kipkruiden
- 1 el olijfolie
- piri piri saus
Voor het deeg:
- 500 g bloem
- 1,5 dl koud water
- 200 g boter
- 1 ei
- 3g zout
Bereiding:
- Maak het deeg: smelt de boter op een zacht vuur en meng alle ingrediënten tot je een mooi glad deeg krijgt.
- Haal het deeg uit de mengkom en kneed het nog even verder op je werkvlak.
- Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het 20 minuten rusten in de koelkast.
- Maak intussen de vulling: verhit wat olijfolie in een pan en bak het fijngesneden sjalotje en de look aan.
- Voeg vervolgens de blokjes wortel, de tomatenblokjes, de bonen en het gehakt toe. Voeg ook de kipkruiden en het gerookt paprikapoeder toe. Bak tot het gehakt bruin en rul is.
- Vul de empanadas: haal het deeg uit de koelkast en rol het vrij dun uit met behulp van een deegroller.
- Steek een rondje uit het deeg met de onderkant van de deegpers.
- Bestrooi de open deegpers met wat bloem en leg er het uitgerolde lapje deeg in.
- Plaats op één helft van het kuiltje een eetlepel van de vulling en strooi er wat cheddarkaas op.
- Bestrijk de rand van het deeg met water en vouw vervolgens de deegpers dicht tot je mooie halve maantjes krijgt.
- Herhaal de stappen tot je alle empanadas hebt gemaakt.
- Verwarm de oven intussen voor op 200°C.
- Leg de empanadas op een bakplaat met bakpapier.
- Klop de eidooier los met een scheutje melk en bestrijk de empanadas met het mengsel.
- Bak ze ca. 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
- Serveer met pittige piri piri saus
Benodigdheden:
Steelpannetje, pollepel, mengkom, huishoudfolie, koekenpan, deegroller, deegpers, eetlepel, bakkwastje, bakplaat, bakpapier, kommetje, vork.
Voor de vulling
• 150 g kippengehakt
• 1 teentje knoflook, gepeld en fijngesneden
• 1 sjalotje, gepeld en fijngesneden
• 1 wortel, gewassen en in blokjes
• 200 g tomaten in blokjes (uit blik)
• 200 g zwarte of rode kidneybonen (uit blik)
• 1 eidooier
• scheutje melk
• handvol gemalen cheddarkaas
• ½ tl gerookt paprikapoeder*
• 1 tl kipkruiden*
• 1 el olijfolie*
• piri piri saus
• 150 g kippengehakt
• 1 teentje knoflook, gepeld en fijngesneden
• 1 sjalotje, gepeld en fijngesneden
• 1 wortel, gewassen en in blokjes
• 200 g tomaten in blokjes (uit blik)
• 200 g zwarte of rode kidneybonen (uit blik)
• 1 eidooier
• scheutje melk
• handvol gemalen cheddarkaas
• ½ tl gerookt paprikapoeder*
• 1 tl kipkruiden*
• 1 el olijfolie*
• piri piri saus
Benodigdheden: steelpannetje*, pollepel*, mengkom*, huishoudfolie, koekenpan*,
deegroller*, deegpers*, eetlepel*, bakkwastje*, bakplaat*, bakpapier, kommetje*, vork*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Maak het deeg: smelt de boter op een zacht vuur en meng alle ingrediënten tot je een mooi glad deeg krijgt.
- Haal het deeg uit de mengkom en kneed het nog even verder op je werkvlak.
- Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het 20 minuten rusten in de koelkast.
- Maak intussen de vulling: verhit wat olijfolie in een pan en bak het fijngesneden sjalotje en de look aan.
- Voeg vervolgens de blokjes wortel, de tomatenblokjes, de bonen en het gehakt toe. Voeg ook de kipkruiden en het gerookt paprikapoeder toe. Bak tot het gehakt bruin en rul is.
- Vul de empanadas: haal het deeg uit de koelkast en rol het vrij dun uit met behulp van een deegroller.
- Steek een rondje uit het deeg met de onderkant van de deegpers.
- Bestrooi de open deegpers met wat bloem en leg er het uitgerolde lapje deeg in.
- Plaats op één helft van het kuiltje een eetlepel van de vulling en strooi er wat cheddarkaas op.
- Bestrijk de rand van het deeg met water en vouw vervolgens de deegpers dicht tot je mooie halve maantjes krijgt.
- Herhaal de stappen tot je alle empanadas hebt gemaakt.
- Verwarm de oven intussen voor op 200°C.
- Leg de empanadas op een bakplaat met bakpapier.
- Klop de eidooier los met een scheutje melk en bestrijk de empanadas met het mengsel.
- Bak ze ca. 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
- Serveer met pittige piri piri saus
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.