Gemarineerde haring met mandarijn
Voor 6 personen
Ingrediënten:
• 3 haringen
• 1 sinaasappel
• 1 mandarijn
• 1 rode ui
• 3 laurierblaadjes*
• enkele takjes rozemarijn*
• 3 anijssterren*
• 2 kaneelstokjes*
• 2,5 dl rode port
• 2,5 dl rode wijnazijn
• azijn
Benodigdheden: chefmes*, snijplank*, snijmesje*, citroenschilrasp*, citruspers*, inmaakpot*, prikkers*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Laat de haringen fileren bij de vishandel. Snijd ze in stukjes.
- Was de sinaasappel en mandarijn grondig (boen de schil goed schoon).
- Snijd de sinaasappel doormidden en dan in fijne schijfjes.
- Rasp de schil van de mandarijn en pers de mandarijn uit.
- Schil de rode ui en snijd in schijfjes.
- Doe alle ingrediënten in een gesteriliseerde glazen inmaakpot en laat minstens 24 uur marineren.
- Serveer de stukjes gemarineerde haring op prikkertjes.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.