Hapje met makreel, radijsjes en mierikswortel

Voor 4 personen

Ingrediënten:
• 1 filet gerookte makreel,  ontdaan van het vel en in 4 stukken gesneden
• 200 gram kwark (volle platte kaas)
• 8 radijsjes, in kwartjes gesneden
• geraspte mierikswortel
• 1 snee roggebrood
• 50 gram radijskiemen
• olijfolie*
• versgemalen zwarte peper*
• zeezout*

Benodigdheden:  broodmes*, bakplaat*,  kom*, pollepel*, 4 glaasjes*, eetlepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille 


Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snij het roggebrood in soldaatjes. Besprenkel ze met wat olijfolie en peper en zout.
  3. Leg de soldaatjes op een bakplaat en bak ze 5 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze lekker krokant zijn.
  4. Breng de kwark op smaak met de mierikswortel en peper en zout.
  5. Verdeel de radijskiemen over 4 glaasjes en schep hier een eetlepel van de mierikswortel-kwark op.
  6. Verdeel ook de radijsjes over de glaasjes en werk af met het stukje makreel en een roggebroodtoastje. 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Lara kookt voor u.