Köfte van lamsvlees met yoghurtdip
Voor 8 spiesjes
Ingrediënten:
• 400 g lamsgehakt
• 2 teentjes look, fijngeraspt
• 1 à 2 tl Thaise rode currypasta (naar smaak)
• 150 g Griekse yoghurt
• 2 Granny Smith appels
• 1 tl witte wijnazijn
• olijfolie*
• peper en zout*
Benodigdheden: kommen*, knoflookpers*, pollepel*, prikkers*, grillpan*, bakpapier, ovenschaal*, rasp*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng in een kom het lamsgehakt met de teentjes look en de Thaise rode currypasta.
- Rol het lamsgehakt tot langwerpige köfte en steek ze op de prikkers.
- Zet de grillpan op het vuur met wat olijfolie. Laat de pan goed heet worden.
- Bak de köfte kort aan tot ze goudbruin zijn.
- Haal ze uit de pan en leg ze in een met bakpapier beklede ovenschaal.
- Laat ze nog 15 minuten verder garen in de voorverwarmde oven.
- Was de appels en rasp ze fijn.
- Meng ze in een kom met de Griekse yoghurt en breng op smaak met het witte wijnazijn, peper en zout.
- Haal de köfte uit de oven en serveer ze met de yoghurtdip.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.